Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimarts, 25 d’octubre del 2011

SALÓ DEL MANGA 2011


El proper dissabte 29 d'octubre arrenca una nova edició del Saló del Manga, que compta amb tres recintes (amb l'entrada es pot accedir als tres espais), tots ells situats al centre de L'Hospitalet de Llobregat, i amb el servei gratuït de 'Mangabus' que els connecta.

ESPAIS
- La Farga (C/ Barcelona, 2) serà l'espai central del Saló. Dins d'aquest recinte s'ubiquen els estands de les empreses expositores. A més tenen lloc les següents activitats: macroespai de videojocs, sala d'actes, exposicions de manga, tallers de jocs tradicionals japonesos, mangateka, taller de manga, taller d'aprenentatge de japonès, taller de modelisme, estand de firmes d'autors invitats, sala de premsa i zones de restauració.
- El Poliesportiu del Centre (C/Riera de l'Escorxador, 15) destina la seva pista central a l'escenari del Saló. Allà tenen lloc els concursos de cosplay, karaoke, actuacions musicals i demostracions de cultura japonesa.
- El Centre Cultural Barradas (Rambla Just Oliveras, 56) destinarà el seu auditori de 240 seients a les projeccions d'anime.

HORARI AL PÚBLIC
Dissabte 29 d'octubre: de 10:00 a 21:00 h.
Diumenge 30 d'octubre: 10:00 a 21:00 h.
Dilluns 31 d'octubre: 10:00 a 21:00 h.
Dimarts 1 de novembre: 10:00 a 20:00 h.

ENTRADES
Entrada general: 6 € - Es podrà adquirir a les taquilles del Saló del Manga. L'entrada serà únicament vàlida per a un dia, però amb la mateixa entrada es pot accedir als tres recintes del certamen.

Entrada amb descompte: 4 € - Exclusivament pels titulars del Carnet Jove, els quals podran adquirir les entrades a 4 € a les taquilles del Saló del Manga. L'entrada serà únicament vàlida per a un dia, però amb la mateixa entrada es pot accedir als tres recintes del certamen. LES TAQUILLES ESTARAN UBICADES A LA FARGA.

Els visitants del Saló del Manga que vinguin disfressats de personatges manga, anime o videojocs podran entrar gratis el dissabte 31 d'octubre als tres recintes del Saló. La caracterització cal que sigui integral, no val que la disfressa sigui parcial.

COM ARRIBAR
Metro: Línea 1. Parades Rambla Just Oliveras / Avinguda Carrilet
Renfe: L'Hospitalet de Llobregat
FFCC: L'Hospitalet de Llobregat
Bus: L10, L12, L14, L15, L52, L82, L85, L'H1, L'H2
Cotxe: Ronda de Dalt. Sortida 14

L’exposició Samurais de paper realitzarà un recorregut sobre alguns dels còmics manga dibuixats per autors no japonesos que millor han retratat la vida d’aquests personatges. L’exposició comptarà, a més d’un espai dedicat als animes sobre samurais, amb pàgines originals i il·lustracions de Hiroshi Hirata, considerat com un dels mangakas que millor i amb major rigor ha reflectit la vida dels samurais. L’autor serà un dels convidats estrella del Saló del Manga.

També estarà present Kazue Kato, autora de Blue Exorcist, un dels manga que editarà Norma Ed. com a novetat del Saló 2011. L’organització està pendent de tancar en les pròximes setmanes la participació d’altres destacats autors.

De les activitats paral·leles que es desenvolupen fora del recinte del Saló destaquen les que tindran lloc a Casa Àsia, on tindrem l’ocasió de gaudir amb una selecció de set llargmetratges que han adaptat diferents tipus de mangas. Sota el títol Japan Cult IV: «Manga-Eiga: del manga al cinema», ens acostarem el paradís dels otakus i els amants del cinema japonès.
També a Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundación Japó es podrà veure l’exposició «El Japó: paradís de les mascotes», una mostra que situa als diferents protagonistes del Manga i l’anime com un dels aspectes principals de la cultura japonesa.
El XVII SALÓ DEL MANGA li dedicarà una completa exposició a l'art de Victoria Francés. Llum a la foscor es el títol de la retrospectiva que repassarà la trajectòria de l'artista valenciana. L'exposició mostrarà la particular visió de Victoria Francés d'un món gòtic i tenebrós que beu de fonts tan diverses com Lord Byron, Mary Shelley o Bram Stoker. Llum a la foscor ens mostrarà els detallats llenços que Francés va pintar per a algunes de les seves obres més conegudes. Els visitants podran gaudir amb les pintures de trilogia Favole, amb la força de Dark Sanctuary, amb la seva visió deformi del món del circ en Misty Circus, els esbossos emprats en Angel Wings, així com la seva particular interpretació de mites populars.
Victoria Francés, que estarà present en el XVII SALÓ DEL MANGA, es va donar a conèixer en el 22º Saló Internacional del Còmic de Barcelona, on va fer la seva primera aparició pública i va començar a guanyar-se l'afecte del públic. En Estats Units la seva obra l'edita Heavy Metal. L'exposició Llum en la foscor està realitzada en col•laboració amb Norma Editorial.
 

Com a novetats de novembre, i coincidint pel XVII Saló del Manga, Norma treu dues novetats en català. Una és la ja ja comentada fa pocs dies, l'Edició Integral de No Passaran! de les aventures de Max Fridman, de Vittorio Giardino. L'altra novetat és el 8è album de Yakari.
Les aventures de Max Fridman. No passaran! (Edició Integral), de Vittorio Giardino Cartoné 19 x 26. 240 pàgines, Color 25€

L'OBRA MESTRA DE VITTORIO GIARDINO EN EDICIÓ INTEGRAL I AMB MATERIAL ADDICIONAL

Tardor de 1938. Espanya es troba en plena Guerra Civil quan Max Fridman, excombatent de les Brigades Internacionals, es veu obligat a tornar a Barcelona a la recerca d'un antic company d'armes que ha desaparegut. El seu periple el portarà fins a la batalla de l'Ebre, i l'obligarà a arriscar la seva pròpia vida per conèixer la veritat sobre el destí del seu àmic.
En aquesta magnífica obra, Vittorio Giardino ens presenta un retrat documentat i apassionat de la Guerra Civil Espanyola a mans d'un dels seus personatges més emblemàtics.


Yakari vol 8: El riu de l'oblit i El primer galop, de Job i Derib. 96 pàgines, Color 9,95€

APRÈN A RESPECTAR LA NATURA I LA AMISTAT AMB YAKARI, EN UNA OBRA D'AVENTURES TRADUÏDA A MÉS DE 10 IDIOMES

A cada nova aventura, en Yakari s'alia amb un animal salvatge diferent amb el qual es comunica per fer comprendre als més petits la importància de respectar la natura. En aquestes dos noves aventures, en Yakari serà adoptat per una enorme óssa que creu haver trobat al seu cadell, i descobrirà com cal tenir cura dels cavalls perquè no t'abandonin.





Des del divendres 14 d'octubre ja està a la venda El còmic en català, un catàleg sistematitzat de tots els còmics s que s’han publicat en la nostra llengua, des de les primeres revistes fins als webcomics. A continuació reproduïm el pròleg del llibre, publicat també a la web de Glénat, en el que Joan Navarro parla sobre la importància d’aquest monumental treball de recerca de Jordi Riera. Una excel·lent feina que des de ComiCat valorem i agraïm profundament ja que si des d'aquí posem el nostre granet de sorra pel còmic en llengua catalana, en Jordi Riera, amb aquest catàleg ha posat un roc molt important.
El còmic en català és un completíssim catàleg del període, fins ara, menys documentat de l'edició de còmics en idioma català, el que va del final de la Guerra Civil (1939) fins a l'actualitat (2011). Aquest llibre és, sens dubte, un salt qualitatiu en l'estudi de la cultura popular catalana, i un material d'estudi indispensable per a historiadors i aficionats.
Amb aquest vídeo pots conèixer la historia del manga japonés i les seves implicacions en el còmic actual.


Aquest vídeo està realitzat per una jove d'Altafulla, l'Alice