Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 11 de novembre del 2011

NOU CATÀLEG BIBLIOTECA ALTAFULLA

Avui 11 de noviembre de 2011 la Biblioteca Municipal d’Altafulla  posa a disposició dels seus usuaris i usuàries un nou sistema informàtic que permetrà consultar el catàleg de la biblioteca d’una forma molt més fàcil, ràpida i intuïtiva.
El catàleg ARGUS permet conèixer la localització i la disponibilitat dels documents. La consulta es pot realitzar a tot el catàleg col•lectiu, filtrar la consulta a les biblioteques d'una província, o bé a una única biblioteca la nostre.
Possibilita tres tipus de consulta: cerca bàsica, cerca avançada o bé cerca experta, depenent de si la consulta es realitza en un únic camp o bé es fa combinació de camps.

   
ARGUS és el nom del nou catàleg que gestiona el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i mitjançant el qual es poden consultar els fons bibliogràfics de les 142 biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.
Argus  incorpora un potent cercador de darrera generació, similar als cercadors d’Internet com Google o Bing que permet la consulta dels fons documentals d’aquestes biblioteques de forma molt senzilla. Actualment, el catàleg que gestiona el Departament inclou més de 4.285.037 exemplars disponibles (corresponents a més de 726.000 títols).

A partir d’una interfície senzilla, Argus permet la consulta per paraules claus, idees o frases. A partir de la consulta, el sistema presentarà una sèrie de resultats i un seguit de suggeriments de millora de la cerca que ajuden les persones usuàries a localitzar els documents que més s’ajusten a les seves necessitats.

En aquesta primera fase, les persones usuàries d’aquest nou catàleg podran definir-se per internet un espai individual i realitzar les següents operacions:



• Conèixer els documents que es tenen en préstec i la data de retorn

• Crear llistes de documents preferits

• Exportar llistes de documents preferits

• Reservar documents de la biblioteca

• Realitzar comentaris i valorar un document concret de la biblioteca

• Rebre avisos de venciment de documents en préstec o de l’ arribada de documents reservats



Argus ofereix també, a més de  les dades descriptives del document, la imatge digital de la coberta d’una part important del fons de les biblioteques. El conjunt d’imatges s’anirà incrementant de forma progressiva.

La instal•lació realitzada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació incorpora també el cercador Encore, de la mateixa empresa. En aquest sentit, Argus és el primer catàleg de biblioteques de Catalunya que incorpora un cercador d’aquestes característiques i també el primer que s’aplica a l’Estat espanyol en l’àmbit de les biblioteques públiques.
El nostre fons documental s’inclou en el catàleg col•lectiu del Sistema de Lectura Pública, del qual formen part la majoria de biblioteques públiques de les províncies de Tarragona, Lleida i Girona.

La Subdirecció General de Biblioteques ha elaborat un vídeo promocional d’Argus:



El sistema bàsic implementat és Millennium Integrated Library System (ILS) de l’empresa nord-americana Innovative Interface i que actualment també és usat per la Biblioteca de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.




Per poder consultar el catàleg, feu un clic aquí




 MOLTES FELICITATS ALTAFULLA