Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 13 de gener del 2012

NOVETATS LITERÀRIES 2012



Els tres primers mesos del 2012 arribaran a les llibreries una quantitat important de novel•les, memòries i assaigs d'autors catalans. Debuts, retorns i experiments que marcaran l'agenda lectora del nou any, entre els quals destaquen les novel•les de Valentí Puig, Jordi Coca, Lluís Llach i el tercer volum de memòries de Jordi Pujol. El debut literari de Lluís Llach al febrer amb Memòria d'uns ulls pintats, el tercer i últim volum de les memòries de Jordi Pujol i una radiografia sobre la "trama secreta" de l'espoliació del Palau de la Música són algunes de les novetats editorials en català que inauguren l'any.

Amb l'arribada del nou any es comencen a conèixer les novetats editorials que s'estrenaran durant els propers mesos. Entre les més esperades hi ha la primera novel·la de Lluís Llach i les noves propostes de Valentí Puig, Jordi Coca, Gabriel Janer Manila o Miquel de Palol.



'Memòria dels ulls pintats' serà sens dubte una de les novel·les del 2012. La primera novel·la de Lluís Llach ens explica la història d'amor entre dos homes lliures ambientada al barri de la Barceloneta a principis del segle XX. Entre els debuts literaris hi ha el de la periodista Marina Espasa amb 'La dona que es va perdre' i el també periodista Jordi Coca amb la novel·la 'El talent'. Però a banda de primeres novel·les, hi ha retorns molt esperats com el de Valentí Puig amb 'Barcelona cau', sobre els últims dies de la Guerra Civil. També torna  Jordi Coca amb 'En caure la tarda' una novel·la sobre el desencant de l'home actual. Gabriel Janer Manila torna amb Amor captiu, en què aborda la relació entre una jove i el seu segrestador; En els propers dies torna també Rosa Regàs amb 'La desgràcia de ser dona', Albert Villaró donarà a conèixer L'escala del dolor, en què narra la investigació d'un assassinat durant la visita de Sarkozy a Andorra, i Jordi de Manuel ens relatarà La mort del corredor de fons, una història de conflictes relacionats amb la immigració i les noves màfies a Barcelona. I també podrem gaudir de la segona novel·la del periodista Xavier Bosch, Homes d'honor, que torna a protagonitzar l'exdirector del diari Crònica, Dani Santana. En l'apartat de poesia destaca el retorn després d'una dècada de Miquel de Palol, que al febrer presentarà Aire amb cel de fons. I finalment destaca el tercer i últim volum de les memòries de l'expresident Jordi Pujol, en què tracta tant sobre l'ascens al poder de José María Aznar com dels dos tripartits, i no oblida incloure-hi un epíleg amb la seva visió de l'evolució del país.
 Pel que fa les traduccions o versions en català d'èxit: el darrer treball literari de Carlos Ruiz Zafón, "El presoner del cel", Donna Leon amb "Carn de canó" (Edicions 62), o Paul Auster i el seu "Diari d'hivern" (Edicions 62). 


La novel·la negra tornarà a protagonitzar novetats destacades aquest primer trimestre amb Jo Nesbo, Mari  Jungstedt, Mankell, i Assa Larsson entre d’altres publicaran novetats.
Les podeu consultar al següent enllaç