Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dijous, 10 de maig del 2012

LLIBRES QUE VOLEN



 Elsfantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore (2011) és un magnífic curtmetratge dirigit per William Joyce i Brandon Oldenburg que enguany va guanyar l'Òscar al millor curt d'animació. És una història poètica, emotiva i entranyable que homenatja el meravellós món que s'amaga darrera els llibres i la seva capacitat per a fer volar la nostra imaginació. És una història sobre el que els llibres ens ofereixen, sobre aquells que els hi dediquen el millor de les seves vides, sobre la passió que són capaços de despertar.  
Ens explica la història d'un escriptor que quan està escrivint el seu llibre, una gran tempesta l'eleva a ell i la seva ciutat, deixant-lo sense manuscrit. Mentre recull les pàgines, es troba amb un llibre que l'ajuda i el porta a una nova llar i a una nova vida.És un homenatge a l'amor que els lectors senten pels seus llibres i destacar el poder curatiu de les històries que aquests contenen.
Resulta d'allò més estimulant descobrir els elements que van servir d'inspiració a la pel·lícula, com ara l'huracà Katrina, el món del Mag d'Oz o la figura de Buster Keaton que ens recorda la caracterització del seu protagonista. Val molt la pena reservar-vos quinze minutets del vostre temps i, sense presses, gaudir a fons del seu contingut. No us en penedireu.

 Fascinant història que emociona  Us asseguro que no us deixarà indiferents.
Si tu també ets d'aquestes persones que sap apreciar els llibres, potser t'emocionis en veure aquest vídeo titulat The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore. Un curt d'animació de tot just 14 minuts de durada que narra la història d'un escriptor, Morris Lessmore, i de com els llibres marcan la seva vida.