Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 10 de maig del 2014

ACTIVITATS MAIG




Totes les activitats són gratuites i obertes a tothom sempre que hi hagi aforament

CLUBS DE LECTURA
 



Club Assaig 

EL Món segons Monsanto , Robin Marie MoniqueMonsanto s'ha convertit en la multinacional líder dels organismes genèticament modificats ( OGM ) , així com en una de les campanyes més polèmiques de la indústria mundial . Des de la seva fundació - Missouri ( EUA ) , 1901 - ha anat acumulant infinitat de processos penals a causa de la toxicitat dels seus productes , encara que avui es presenti com una empresa de ' ciències de la vida' , reconvertida a les virtuts del desenvolupament sostenible .Tres anys ha trigat Marie - Monique Robin a descobrir les arestes d'aquest gegant dels transgènics : tres anys de viatges , entrevistes i documents . El resultat és inquietant . Ens trobem amb un llibre essencial per a entendre com opera aquesta corporació 17.500 empleats, presència en més de 46 països i principal productor de llavors del món - i com ha aconseguit , amb la complicitat de governs i legislacions permissives , dominar el mercat mundial de l' alimentació . Biografia d' una indústria , radiografia d'un sistema d'acumulació i explotació de recursos naturals i persones , El món segons Monsanto és un exercici crític que mostra , de forma clara i entenedora , la cara més atroç i perillós del procés global . 


dia 7 de Maig 19 hores
lloc: Biblioteca 
Club Novel.la Negra
El falcó Matès, de Dashiell Hammett.
Sam Spade, detectiu privat i coneixedor de les zones més sòrdides de la naturalesa humana, n'ha vist de tots colors: per això no fa escarafalls quan es veu involucrat en una tèrbola trama de cobdícia, enganys i traïcions. L'escultura d'un falcó, trobada en un vaixell de l'antic orde dels cavallers de Malta, és l'objectiu d'una colla de gent disposada a tot –i aquest tot inclou l'assassinat- per obtenir-la. ¿Per què? Aquest és l'enigma que haurà de resoldre Spade en el decurs d'una investigació trepidant i gairebé suïcida. L'èxit d'El falcó maltès va motivar que se'n fes una adaptació al cinema, dirigida per John Huston i protagonitzada per Humphrey Bogart, que ha esdevingut un clàssic de la gran pantalla. 

dia 12 de Maig 19 hores
lloc: Biblioteca 
Club Lectura adults
Cinc-cents bars i una llibreria, Roser Caminals.
Cinc-cents bars i una llibreria arrenca amb un atracament a una joieria madrilenya als anys setanta. A partir d’aquest fet i les seves conseqüències imprevisibles, s’entrelluquen els fils narratius de l’Anna –una estudiant de periodisme insatisfeta amb el seu ambient benestant a Barcelona– i una família d’una ciutat provinciana de Castella.
Un viatge que sembla preludiar unes avorrides vacances d’estiu transportarà l’Anna a un món desconegut, on establirà una amistat perdurable amb la Mati i el seu germà Álvaro. Al llarg dels anys, les relacions entre aquests personatges seran posades a prova per interrogants i secrets que poden fins i tot arribar a matar.
Novel•la rica en significacions, Cinc-cents bars i una llibreria relata la difícil educació sentimental d’un jovent que en una època grisa, rígida i confusa com la dels anys setanta ho tenia tot per descobrir. La tria, obligada, era potser el més difícil.
dia 29 de Maig 19 hores
lloc: Biblioteca