Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 1 de juny del 2014

I ARA TAMBÉ VENDA DE LLIBRES A LES BIBLIOTEQUES



El Departament de Cultura i el de Catalunya han signat un conveni mitjançant el qual impulsaran la venda de llibres a les llibreries des de les biblioteques. L’objectiu de l’acord és cooperar per fomentar la lectura i la promoció i difusió del llibre, dels escriptors i dels agents implicats en l’àmbit editorial, així com impulsar una experiència innovadora pel que fa els canals de venda de llibres. D’aquesta manera, les biblioteques (entre ells la de Tarragona) afegiran aquest servei a tots les altres que ja presten de consulta i préstec de llibres i activitats de foment de la lectura. 
Les biblioteques no es convertiran en punts de venda de llibres, no s’hi podran comprar llibres emplaçats físicament a la biblioteca, sino que es convertiran en un punt de recollida dels títols adquirits prèviament a través d’Internet al portal Liberdrac. Així, l'usuari comprarà un llibre del catàleg digital d'una llibreria i, en un termini de 48 hores, el podrà recollir a la seva biblioteca. L'únic element comercial i físic que hi haurà a les biblioteques seran possibles espais 'aparador' amb les novetats de determinades llibreries, però que en cap cas es podran comprar in situ. En compensació per aquesta labor extraordinària, les llibreries donaran llibres a les biblioteques en funció de les vendes realitzades.
El proper mes d'octubre una vintena de llibreries i biblioteques de tot Catalunya començaran una prova pilot del nou sistema de compra de llibres a les biblioteques
 
L'acord permetrà que les llibreries puguin ubicar aparadors propis a les biblioteques, per promocionar la venda, i que els usuaris puguin comprar llibres electrònics del portal Liberdrac des de la seva biblioteca. Amb aquest projecte, els bibliotecaris faran també d'enllaç entre el lector i el llibreter, i rebran formació per estar al dia de les novetats editorials i del sector. En aquest sentit, la plataforma digital LibriData, que dóna informació sobre les vendes i usos dels llibres per a editors, distribuïdors i llibreters, incorporarà les estadístiques de préstec públic, i permetrà també als bibliotecaris obtenir fàcilment informació sobre la disponibilitat i la ubicació d'exemplars. Les llibreries podran oferir el seu espai per acollir esdeveniments i activitats organitzades per les biblioteques, i les biblioteques podran afegir-se i participar a esdeveniments com ara fires de llibres.

 
D’entrada, 15 llibreries i 19 biblioteques participen en una prova pilot de compra-venda per tipificar totes les casuístiques, les quals s’implantaran més endavant a la resta. Les biblioteques participants, són: Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany (Banyoles); biblioteques Sagrada Família i Camp de l’Arpa-Caterina Albert (Barcelona); Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat; Biblioteca Central Pare Miquel (Esplugues de Llobregat); les biblioteques Antònia Adroher, Ernest Lluch, Just M. Casero i Salvador Allende (Girona); Biblioteca Central d’Igualada; Biblioteca Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); Biblioteca de Llinars del Vallès; Biblioteca del Casino (Manresa); Pompeu Fabra (Mataró); Biblioteca Pública Comarcal de Móra d’Ebre; L’Escorxador (Sant Celoni); Biblioteca Pública Provincial (Tarragona); Pere Blasi (Torroella de Montgrí), i Marcel·lí Domingo (Tortosa).