Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 3 de gener del 2016

BIBLIOTECA D'HIVERN

ACTIVITATS BIBLIOTECA D'ALTAFULLA GENER 2016
Proveint de llibres per a l'hivern (il·lustració d'Angelo Ruta

DIMARTS 12 GENER
CLUB NOVEL.LA NEGRA
"Niebla Roja", de Patricia Cornwell.
Dia 12 de gener 19'30 hores
lloc:Escola d'adults.

Patricia Cornwell és una de les grans dames de la novel·la negra actual. La sèrie de la forense Kay Scarpetta ja ha protagonitzat dinou novel·les.
Els seguidor de Kay Scarpetta llegiran la nova novel·la abans de la publicació del 18è cas de la forense, encara inèdit en castellà. L’editorial Ediciones B ha publicat fins ara les novel·les de Cornwell i ara RBA publica Niebla Roja, com a obra guanyadora del V Premio Internacional RBA de Novela Negra.
Kay Scarpetta és directora del Centre Forense de Cambridge (Massachussets), doctora coronel de les forces armades i col·laboradora del departament de Defensa nord-americana.
A Niebla Roja, la doctora Kay Scarpetta, es trobarà en la resolució lògica d’una sèrie de brutals assassinats que està cometent un criminal a Savannah (Geòrgia). Lluny del seu laboratori, Scarpetta haurà de confiar més en la seva intuïció que en les avançades tècniques forenses que habitualment utilitza per resoldre les més que macabres i incomprensibles morts que s’estan produint

Sobre la dinovena novel·la protagonitzada per Scarpetta, l’autora ha comentat ”Existeix un proverbi de la vella guàrdia en la branca de la investigació que diu “Mai guardis un cas d’assassinat en un sobre per arxivar-ho”. Actualment l’avanç de la tecnologia ajuda a la resolució de casos, però els qui realment els resolen són les persones. Al llarg dels meus 18 novel·les, sempre he anat utilitzant els avanços de la tècnica en investigació, però precisament en Xarxa Mist he deixat a Scarpetta davant una situació única. Es troba sola, davant un cadàver en una furgoneta maloliente, en Savannah (Geòrgia) i la seva pregunta és “ I ara, què faig?”.
 
DIMECRES 13 DE GENER
GRUP DE CONVERSA I OPINIÓ
La Consciència del Cos és la intel·ligència natural del cos.
Dia 13 de gener 19 hores
lloc: Biblioteca
Tots el humans tenim dues intel•ligències: la Consciècia del Cos i la Ment. La Ment, o intel•ligència intel•lectual, és la que té més valor en la cultura occidental, i la que funciona a través de normes, conceptes, expectatives, demandes, paraules i memòries. Per una altra banda tenim la intel•ligència del Cos, la Consciència del Cos, que és molt més subtil i poderosa. Si donéssim prioritat a la intel•ligència corporal a les nostres vides no només estariem més sans sinó que també seria el camí cap a la saviesa i la realització personal.
La Consciència del Cos és la intel•ligència natural del cos, que treballa a través del Cervell, Sistema Nerviós, Glàndules, Cèl•lules i Sistema Immunitari. La seva funció principal és garantir la seguretat de l’individu i aconseguir la seva màxima salut i felicitat, mantenint l’equilibri.
DIJOUS 14 DE GENER
CAPSA DELS CONTES
CONTES PER MENJAR A càrrec de Pepi Miró, Tallers: María García.



NUTRICIÓ, ESMORZARS SALUDABLES, Acàrrec de Susana Domingo.
Dia 14 de gener 17,30 h.
lloc: Centre d'Entitats

Tot plegat per parlar-vos de la importància que té una bona alimentació en els més menuts, ja que esdevé clau, i és que el fet d’alimentar-nos bé de petits, i de fer-ho amb gran varietat d’aliments, ens pot convertir en adults en persones sanes i amb una educació alimentària responsable envers els nostres hàbits i costums a l’hora de menjar. Els contes d’aquesta sessió tenen com a eix central el menjar. A partir d’històries divertides els nens poden aprendre a relacionar el menjar com un acte que no només ens alimenta sinó que també ens ensenya el valor de cuinar bé, que no tots mengem els mateixos aliments i de com cuinar és una manera de fer amics.

 
DIJOUS 28 DE GENER
CLUB DE LECTURA NARRATIVA
TE DEIX, AMOR, LA MAR COM A PENYORA”, de Carme Riera.
Dia 28 de gener 19 hores
lloc: Biblioteca
Carme Riera (Palma, 1948) és narradora, guionista i assagista. És doctora en Filologia hispànica i exerceix de professora universitària. L'any 2013 és escollida Membre de la Real Academia Española (RAE). Des del juny de 2015 és la presidenta de CEDRO, l'entitat que gestiona els drets dels autors, editors i periodistes. L'escriptora balear Carme Riera ha estat guardonada amb el Premi Nacional de les lletres espanyoles 2015, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i dotat amb 40.000 euros. Autora d'una obra rica en referents cultes i populars, ha utilitzat des del seu primer recull de contes Te deix, amor, la mar com a penyora (1975) la parla col·loquial mallorquina amb destresa i sense prejudicis. Ha estat guardonada, entre d'altres, amb el premis Prudenci Bertrana de novel·la de 1980 per Una primavera per a Domenico Guarini; el Ramon Llull de 1989 per Joc de miralls; el Josep Pla de 1994 per Dins el darrer blau, novel·la històrica que va rebre també els premis Joan Crexells, Lletra d'Or, el Nacional de narrativa del Ministeri de Cultura i l'Elio Vittorini del Departament de Turisme de Siracusa; el Premi Sant Jordi el 2003 per la novel·la La meitat de l'ànima, o el Premi Terenci Moix el 2013 amb Temps d'innocència, entre altres.
Te deix, amor, la mar com a penyora és un recull de disset contes agrupats en tres blocs. Entre aquestes pàgines trobem una història d'amor, un assassinat de justificació incerta, una passatgera poc habitual, o l'evocació d'un record d'infantesa difícilment esborrable. A mig camí entre la quotidianitat i la ficció, els contes reunits en aquest llibre, narrats amb una aparent naturalitat i proveïts alhora de força i de tendresa, tenen dos protagonistes innegables: la dona i el mar.
Biblioteca d'Altafulla Horari de dilluns a divendres de 16-20 hores.